Dijkwerkers werken samen aan het Deltaplan Waterveiligheid

Werken aan dijken is mensenwerk. Samen onze dijken weer veilig maken, dat staat de komende jaren in Nederland centraal. De Dijkwerkers spelen de hoofdrol. Dijkwerkers zijn mensen die professioneel betrokken zijn bij een dijkversterking. We willen deze mensen verbinden via een community, ook ‘De Dijkwerkers’ genaamd. Deze groeiende community komt bijeen, deelt kennis, werkt samen en vindt elkaar online via het interactieve platform www.dijkwerkers.com. Werk jij aan een dijkversterkingsproject, dan ben jij ook Dijkwerker. Samen voeren we het Deltaplan Water­veiligheid (van het Deltaprogramma) uit.

Wanneer wat te gebruiken?

Wanneer gebruiken we in de communicatie nu Dijkwerkers en wanneer Deltaplan Water­veiligheid? Vooralsnog houden we aan: Deltaplan Water­veiligheid als het over het programma gaat en Dijkwerkers als het over de mensen gaat. In officiële stukken over subsidie­beschikkingen of voortgangs­rapportages zal de naam Hoogwater­beschermings­programma gewoon blijven bestaan. Wij werken de komende periode samen met een afvaardiging van de alliantie­partners aan een toolkit met daarin (visuele) voorbeelden en middelen. Denk aan het gebruik van benamingen bij bouwborden en gebruik van benamingen in teksten.

Wil je nu al weten hoe je De Dijkwerkers en Deltaplan Waterveiligheid kunt gebruiken? Neem contact op met sylvia.lafourcade@hoogwaterbescherming.nl, dan helpen we je verder.